28. elokuuta 2024

5 lempibändiäni, joita et ehkä tunne #2

Jokunen vuosi sitten kirjoittelin teille lempibändeistäni, jotka ovat teille ehkä tuntemattomia. Muutama ihminen minulle kommentoikin jälkikäteen löytäneensä postauksesta uutta kuunneltavaa, joten hei, miksen esittelisi teille muutamaa bändiä lisää! Luvassa onkin siis uudet viisi bändiä ja artistia, joista et ehkä ole kuullutkaan.


Palko!Muski

Kuva: Veronique Hoegger

Palko!Muski on sveitsiläinen yhtye, jonka musiikkityyliä voisi kuvata polkkapunkiksi. Se on perustettu Zürichissa. Bändillä on Spotifyssa noin 7000 kuunteijaa kuukaudessa, eikä bändistä tai sen jäsenistä juurikaan löydy tietoa internetistä. Yhtye on kuitenkin tehnyt musiikkia jo vuosien ajan; ensimmäinen albumi, Street Desire, on julkaistu jo vuonna 2012. Yhteensä Palko!Muski on julkaissut neljä albumia ja kolme EP:tä, joten bändin tuntemattomuudesta huolimatta halukkaille riittää kuunneltavaa!


Sarah & The Safe Word


Georgian Atlantassa perustettu Sarah & The Safe Word on laulaja Sarah Rosen ja kitaristi Kienan Dietrichin vuonna 2015 perustama dark cabaret/vaihtoehtorock -yhtye, joka ammentaa inspiraatiota 20-luvusta ja kertoo sanoituksillaan usein makaabereja tarinoita yliluonnollisesta. Musiikki on kuitenkin pääasiallisesti hyvin kevyttä kuunneltavaa - vähän kuten viime postauksessa esittämälläni Amigo the Devilillä!

Mä käyn lähes viikottain läpi mun Spotifyn Discover Weekly -listaa, jonka kautta tutustuin tähänkin bändiin. Bändillä on kuukausittain noin 80 000 kuuntelija, ja se on julkissut tämän postauksen kirjoittamisen aikaan yhdeksänvuotisen uransa aikana yhteensä viisi albumia. Bändi yrittää vältellä musiikissaan liiallista poliittisuutta, vaikka jotkut voisivat pitää koko yhtyettä poliittisena - laulaja Sarah on transnainen, ja yhtyeen kaikki muut jäsenet identifioituvat jollain tavalla queer-yhteisön jäseniksi. Tämä oli mulle itselleni yksi niistä pääsyistä, miksi yhtye mua alkoikin kiinnostaa.




Harley Poe

Vuonna 2005 perustettu Harley Poe on yhdysvaltalainen folkpunk-bändi, jonka juuret juontavat kristittyä punkkia soittaneeseen Calibretto 13 -nimiseen bändiin. Se on julkaissut yhteensä 13 albumia, joista yksi, Sex, Satan & No Regrets valittiin Rue Morgue -nimisessä lehdessä 2012 vuoden parhaaksi albumiksi. Yhtye on julkaissut kokonaisuudessaan 13 albumia ja yhden EP:n, ja sitä kuuntelee Spotifyn mukaan kuukausittain noin 129 000 kuuntelijaa. Bändi ammentaa inspiraatiotaan kauhuelokuvista ja inhorealismista. Bändin sanoituksia onkin kuvattu genrensä häiriintyneimmiksi.

Spotify alkoi suositella Discover Weekly -listallaan Harley Poen musiikkia välittömästi kun siirryin Apple Musicista Spotifyhin vuonna 2018, ja veikkaan itse sen johtuvan yksinomaan siitä, että musiikkimakuni tällöin koostui hyvin pitkälti bändeistä kuten Amigo the Devil, Days N' Daze ja Dead Man's Bones, joista yksikään ei ole täysin identtinen Harley Poen kanssa, mutta muistuttaa sitä osalta teemoistaan.




Platon Karataev


Platon Karataev on unkarilainen vuonna 2016 perustettu indie-yhtye, joka musiikillaan pyrkii tulkitsemaan maailmaa syvällisemmällä tasolla. Akustisena aloittanut yhtye on viimeisimmissä levyissään pyrkinyt laajentamaan musiikityyliään, ja unkarin lisäksi bändi laulaa myös englanniksi. Spotifyssa Platon Karataev on kerännyt kunnioitettavat 46 000 kuukausittaista kuuntelijaa.



Will Wood

Kuva: Anthony Vito Cosentino

Postauksen ehdottomasti suosituin artisti on Will Wood, yhdysvaltalainen muusikko ja koomikko. Spotifyssa hänen soolomusiikillaan on kuukausittain noin miljoona kuuntelijaa, ja hänen bändillään, Will Wood & The Tapewormsilla on vielä 463 000 lisää. Will on julkaissut soolona kolme albumia ja bändinsä kanssa vielä kaksi lisää. Musiikin tyyli vaihtelee laidasta laitaan - listattuja genrejä ovat muun muassa folk, jazz, avant-garde ja punk. Uskaltaisin siis väittää, että Will Woodin musiikista löytyy lähes jokaiselle jotakin.



Tälläinen kokoonpano tällä kertaa! Oliko mikään bändeistä tai artisteista teille ennestään tuttu, ja löysittekö mahdollisesti itsellenne jotain uutta kuunneltavaa?

1 kommentti :

  1. Näin kertapläjäyksenä kuunneltuna... Vaatii ehkä toisenkin kuuntelukerran, että jää mielikuva eri esittäjistä. Mut pari jujua jäi heti mieleen.

    VastaaPoista