21. elokuuta 2024

Suuri keikkaseikkailu 2.0, tai, 3x Joker Out (taas)

 No niinhän siinä kävi, että slovenialaisen rock-musiikin suurimmat tähdet lähtivät uudestaan kiertämään Eurooppaa vain puoli vuotta edellisestä kerrasta, ja minä lähdin taas useamman kerran heitä katsomaan.

Mutta Rös, mistä se kolmas keikka sitten tuli? No, lähdin huhtikuun alussa Lontooseen katsomaan Ricky Montgomerya, ja reissua varatessani mietiskelin, mahtaisiko Lontoossa olla mitään muuta häppeninkiä reissuni ajankohtana, ettei toinen päivä menisi taas vain lusmuillessa ympäriinsä, ja kuinka ollakaan, Joker Out esiintyi seuraavana päivänä O2 Shepherd's Bush Empiressä. Hetken kuluttua mulla olikin jo lippu sähköpostissa, ja loppu onkin historiaa.


Kaikkien reissujen kuvat ovat sekaisin tässä postauksessa, pahoittelut siitä.



Joker Outilla oli tällä kertaa Suomessa vain kaksi keikkaa, kummatkin Helsingin Kulttuuritalolla. Mä kävin itse molemmilla, ensimmäisellä vanhan työkaverini kanssa, ja seuraavalle keikalle raahasin mukaan serkkuni. Olin alun perin ajatellut, että on kiva käydä keikalla kahdesti, kun settilista on tuttu ja pääsen toisella keikalla fiilistelemään uudelleen kaikkia lempibiisejäni, mutta yllätys olikin suuri, kun settilista olikin sunnuntaina eri, mielestäni edellistä parempi.



Myös Lontoon keikan settilista oli erilainen kuin Suomen keikkojen, mikä oli iloinen yllätys. Joker Out on kuitenkin levyttänyt vain kaksi albumia, joten paljoa tilaa vaihtelulle ei ole. Ensimmäisen pohjoismaiden kiertueen jälkeen pojat kuitenkin ryhtyivät tekemään uutta musiikkia, ja settilistoille oli luiskahtanut myös julkaisemattomia biisejä.



Kulttuuritalo on keikkapaikkana mielestäni hyvin erikoinen, muttei kuitenkaan huono. Olen tottunut käymään keikoilla yökerhoissa, kuten Tavastialla, Nosturissa ja Circuksessa, joten katsomollinen Kulttuuritalo oli ensimmäisillä siellä käymilläni keikoilla melkoinen kulttuurishokki - en ole koskaan ollut tyyppiä, joka istuu keikoilla, vaan viihdyn itse paremmin permannolla.

Kulttuuritalon keikoilla lämppärinä toimivat brittiläinen JC Steward ja suomalainen pilvet pilvet, joista kumpikin oli minulle entuudestaan tuntemattomia esiintyjiä. Siinä missä JC Steward on jäänyt minulle edelleen todella vieraaksi, onnistui pilvet pilvet voittamaan paikan mun Spotifyn seurattujen artistien listalta.



Lontoon The O2 Shepherd's Bush oli mulle etukäteen täysin tuntematon paikka. Klubi muistutti enemmänkin teatteria ilman istumapaikkoja (yläkatsomoa lukuunottamata), vaikka kyseessä olikin klubi. Suomessa lähin vastaava paikka on varmaankin Forumin yhteydessä sijaitseva Apollo Live Club. Suomalaista keikkapaikoista poiketen O2 meni kiinni välittömästi keikan jälkeen, kun taas Suomessa varsinkin Tavastialla keikan jälkeen saa jäädä vielä jatkamaan iltaa.



Lontoon keikalla Joksuja lämppäsivät mulle myös tuntemattomat Roots & Wings ja Elle Coves. Roots & Wings kuulosti hyvin "mun tyyliseltä" musiikilta, kun taas Elle Coves oli vähän vähemmän mun mieleeni. Molemmat olivat kyllä hyviä, vaikkakin keskenään hyvin erilaisia.



Tällä keikkaseikkailulla mulla ei ollut mukanani isompaa kaveriporukkaa, vaikka osaa edellisen keikkaseikkailun porukasta näinkin ohimennen Lontoon keikalla. Käyn keikoilla tätä nykyä pääsääntöisesti yksin tai vain muutaman kaverin kanssa, joten tämä ei haitannut - mä oon tehnyt hurjasti töitä mun ahdistukseni kanssa, ja tätä nykyä mulle ei tuota juurikan vaikeuksia lähteä keikoille tai edes ulkomaille yksinäni!



Kulttuuritalon sunnuntain keikalla Joker Out sattui ilmoittamaan esiintyvänsä kesällä Ruisrockissa, ja ostinkin lipun sinne siltä istumalta. Mulla sattui käymään mäihä, nimittäin samana päivänä esiintyi paljon muitakin hyvä artisteja! Mulla on kuitenkin Ruisrockista tulossa aivan oma postauksensa, joten ei siitä sen enempää!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti